top of page

Stipendium för unga ledare som verkar i Leo Damgaards anda!


Kultur- och fritidsnämnden inrättar ett stipendium för unga ledare som verkar i Leo Damgaards anda!

Det är få inom idrotten i Botkyrka som inte känner till Leo och hans brinnande engagemang för våra unga i Botkyrka.

Varje fredag- och lördagskväll tillbringar han i idrottshallen i Storvreten som idrottsledare, precis som han gjort de senaste decennierna. Genom åren har han haft positivt inflytande i hundratals ungdomars liv och för vissa av dem en helt avgörande roll i deras vägval. Inget gladde Leo mer än att identifiera en ung ledartalang och ge denne ett uppdrag för att sedan se dom växa med ansvaret och vinna självkänsla.

Med idrotten som ett verktyg och ett ledarskap präglat av empati, tillit och ett respektfullt men bestämt bemötande så är Leos livsgärning att få unga människor att trots ofta svåra omständigheter se möjligheterna framåt. Leo är tydlig och sätter gränser, men alltid med glimten i ögat och ett stort engagemang i hjärtat.

För att hedra en av Botkyrkas största eldsjälar och idrottsprofiler så har kultur-och fritidsnämnden beslutat att inrätta ett stipendium för unga ledare som verkar i Leo Damgaards anda. Stipendiet kommer att delas ut årligen och består av 5000 kr och kommer utses av Föreningsrådet från kultur- och fritidsnämnden.
Comentarios


bottom of page