top of page

S-löfte! Inför maxtak för hemtjänstpersonal

Man ska få åldras i trygghet och samhällets stöd ska finnas där när du behöver och på det sätt du behöver. Det betyder också att du ska veta vem som knackar på dörren för att hjälpa dig med hemtjänsten.


I dag kan en person med hemtjänst få besök av ett stort antal personal under en vecka. En situation som kan bidra till ökad stress, otrygghet och missförstånd för både personal och boende. Så kan vi inte ha det.


Därför vill vi Socialdemokrater införa ett maxtak för antal personal per omsorgstagare. Det betyder att ett fast och begränsat antal personer jobbar med varje omsorgstagare. Exempelvis genom att införa hemtjänstteam som liknar team i personlig assistans. Och du som äldre vet precis vem som kommer, och den som kommer vet precis hur du vill ha (din omsorg)blommorna eller vart strumporna ligger.


Botkyrkas äldreomsorg ska ha hög kontinuitet, hög kompetens och det ska finnas tillräckligt med tid att ge den omsorg du behöver. Personalen behöver ha god social kompetens för att skapa trygghet och kunna utföra sitt jobb.


Sedan tidigare har vi infört ”egen tid” för mer social samvaro och språksatsning för att all omsorgspersonal ska ha god kompetens i svenska språket och nu vill vi införa maxantal för personal i hemtjänst.


Därför det ska vara självklart att du vet vem som kommer, att den personen är kompetent, kan svenska och att det finns tid att ta en promenad eller kopp kaffe ihop.

Comments


bottom of page