top of page

Socialdemokraterna i Botkyrka kommun söker en politisk sekreterare

Är du Socialdemokraternas nya politiska sekreterare i Botkyrka kommun?

Vi söker en engagerad och driven politisk sekreterare för att stödja den politiska ledningen i Botkyrka.


Socialdemokraterna är kommunens största parti och vi styr kommunen tillsammans med Kristdemokraterna, Centern, Miljöpartiet och Liberalerna. Vi söker nu en ny politisk sekreterare som kan vara en del i det fortsatt viktiga arbetet för att göra kommunen bättre för alla dess invånare. Du blir en del i ett team av tre och får två trevliga kollegor, vår stabschef och vår politiska sekreterare.


Du har ett stort samhällsintresse, är strukturerad och analytisk samtidigt som du är en duktig och snabb skribent. Du har fallenhet och intresse för både kampanj och administration. Du gillar ett högt tempo i jobbet, har förmåga att planera och snabbt byta fot om jobbet så kräver.


Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med dina kollegor delta i planering och genomförande vår politiska plattform. I arbetsuppgifterna ingår att ge administrativt och kommunikativt stöd till socialdemokraternas kommunalråd genom att:

  • Vara en del i det dagliga politiska arbetet tillsammans med vårt S-team och övriga partier i mittensamarbetet.

  • Löpande ta ansvar för administrativa arbetsuppgifter så som mötes- och rumsbokningar, samt huvudansvarig för kontakter med vår kommunala grupp inför kommunfullmäktige.

  • Planera och följa med på verksamhetsbesök tillsammans med våra kommunalråd.

  • Planera och organisera kampanjaktiviteter tillsammans med partiets ombudsman.

  • Samla in och organisera information om pågående kommunala ärenden inom prioriterade områden.

  • Producera pressmeddelanden, debattartiklar och innehåll till våra sociala medier när så behövs.

  • Bedriva omvärldsanalys och bygga relationer genom kontakter med förtroendevalda, förvaltning, kommunala verksamheter, företag och föreningar.

Kvalifikationer

Du ska vara en duktig skribent som kan uttrycka dig väl i text. Kunna samarbeta väl men samtidigt ha förmågan att jobba självständigt och på egen hand driva projekt framåt.

Ibland inträffar saker vi inte planerat, då behöver du ha förmåga att hålla i huvudet kallt och prioritera bland olika arbetsuppgifter.


Vi ser gärna att du har erfarenhet av såväl politik som kommunikation och administration. Tidigare jobb inom Socialdemokraterna eller andra idéburna verksamheter är meriterande. Vidare ser vi gärna att du har lämplig högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du är van att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi utgår ifrån att du delar socialdemokratins värderingar.


B-körkort är meriterande.


Placeringsort, anställningsform, tillträde

Du kommer att vara stationerad i Tumba. Tjänsten är på heltid, 100 procent. Anställningen berättigar till tjänstledighet från ditt nuvarande arbete, i likhet med politiska förtroendeuppdrag. Lön i enlighet med Botkyrka kommuns bestämmelser för politiska sekreterare. Anställningen inleds så snart som möjligt och sträcker sig som längst till 2026-12-31 då samtliga uppdrag väljs om i den nya mandatperioden.


Ansökan och kontaktperson

Ansökan, med personligt brev och CV, mejlas till lucas.nykvist@botkyrka.se Markera gärna ”Ansökan politisk sekreterare” i mejlets rubrik. Vi kommer att pröva ansökningar löpande. Sista ansökningsdag är 31 maj.


Upplysningar om tjänsten lämnas av Lucas Nykvist, 076-560 29 02

bottom of page